in

Aantal positieve coronatests daalt, maar het aantal coronapatiënten op de IC blijft stijgen

Coronagevallen in de afgelopen zeven dagen zijn ongewijzigd ten opzichte van vorige week, maar het aandeel positieve tests is gedaald, blijkt uit de laatste update van het GGD (RIVM).

Katriinan sairaala Vantaan Seutulassa 13. huhtikuuta 2018.

De ziekenhuisopnames zijn de afgelopen week licht gedaald, maar de opnames op de intensive care zijn gestegen met 21,5 procent, de vierde week op rij dat het aantal is toegenomen.

“Het positieve testpercentage daalde verder naarmate meer mensen zich aanmeldden voor testen”, aldus het RIVM. Teststations van lokale gezondheidsinstanties voerden de afgelopen week 13,9 procent meer tests uit, waarvan 8,1 procent positief was, vergeleken met 8,9 procent een week geleden.

In een verdere indicatie dat infecties afvlakken, kromp het reproductiegetal R tot 0,98, met de B117-stam, die verantwoordelijk is voor ongeveer 65 procent van de infecties, gemeten op 1,06 vanaf 22 februari. De reproductieve waarde van de meer gevestigde stam was 0,82.

De cijfers geven ook verdere indicaties dat vaccins de verspreiding van het virus bij ouderen afremmen, waarbij infecties met meer dan 20 procent afnemen in alle leeftijdsgroepen boven de 80, en met meer dan 30 procent bij de 90-plussers. Het aantal sterfgevallen aan gevolgen van het coronavirus is gedaald van 309 naar 269, een afname van 12,9 procent.

Daarentegen waren er stijgingen met dubbele cijfers in alle leeftijdsgroepen tussen 5 en 25 jaar, waarbij de 20 tot 24-jarigen met 14,8 procent toenamen.

In totaal werden 31.959 positieve coronatests geregistreerd in de week tot 9 maart, 25 minder dan de voorgaande zevendaagse periode, terwijl 1145 mensen in het ziekenhuis werden opgenomen, een afname van 46. Het aantal op de intensive care opgenomen coronapatiënten nam toe van 223 naar 271.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Automobilisten uit landen met hoog risico moeten negatieve coronatest aantonen

Merkel betreurt racisme en geweld tegen de Turkse gemeenschap