in

Aantal opnames van coronapatiënten op IC-afdelingen blijft zorgelijk

Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, maar vanwege verschillende technische storingen in het systeem van de GGD’en, zijn deze aantallen niet echt betrouwbaar. Sommige positieve besmettingen die deze week, dagelijks worden gemeld, zijn eigenlijk besmettingen van vorige week.

Er zijn afgelopen week 82.340 positieve coronatesten gemeld, in de wek ervoor waren dat er nog 58.412. “Het aantal meldingen per 100 duizend mensen is het hoogst in de leeftijdsgroepen 13-17 jaar en 18-24 jaar”, aldus het RIVM. “Het aantal mensen dat zich heeft laten testen steeg met 8,4 procent naar 509.644 in de week van 14 tot 20 december.”

Het RIVM waarschuwt ook dat het aantal besmettelijke personen in Nederland zijn gestegen, “In de week van 4 december waren er ruim 122.000 besmettelijke personen in Nederland.  Een stijging van 32 duizend besmettelijke personen in vergelijking met de week ervoor.”

Maar de meeste zorgelijk cijfers komen uit de intensive cares in het land, waar in de afgelopen week 287 oronapatiënten bij zijn gekomen. Dat is een stijging van 57 patiënten, in vergelijking met vorige week.

Ook de ziekenhuisopnames blijven stijgen, afgelopen week waren er 1549 nieuwe opnames, 223 meer dan vorige week.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Niet-spoedeisend zorg opgeschort : Personeel tekort vanwege stijgend aantal coronapatiënten

Nederland heft het reisverbod op vanuit Groot-Brittannië