in

Aantal coronapatiënten op de intensive care blijft dalen

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is gedaald tot het laagste niveau sinds acht weken, blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM.

Nog eens 20 mensen werden overgebracht naar de ICU in de afgelopen 24 uur, de zevende dag op rij dat het cijfer onder de 30 lag. Op het hoogtepunt van de tweede golf begin januari werden tussen de 40 en 55 nieuwe intensive-care opnames per dag geregistreerd. .

Het totaal aantal van 533 is 17 lager dan op dinsdag, en 80 lager dan afgelopen woensdag. De laatste keer dat vergelijkbare cijfers werden gepubliceerd was op 16 december. In totaal liggen 1990 coronapatiënten in het ziekenhuis, een daling van 20 in de afgelopen 24 uur.

Terwijl ziekenhuisopnames gestaag dalen, is de neerwaartse trend in positieve coronatests de afgelopen week vertraagd naarmate meer infectieuze stammen de overhand krijgen. Het RIVM zei in zijn laatste wekelijkse rapport dat de B117-stam, ook wel bekend als de ‘Britse variant’ blijft stijgen en momenteel verantwoordelijk is voor ongeveer tweederde van de infecties.

Het aantal zaken is de afgelopen dagen vertekend door de sluiting van teststations vanwege het winterweer. In de afgelopen 24 uur zijn 3226 gevallen aan het totaal toegevoegd, ongeveer 1500 meer dan op maandag, maar onder het zevendaagse gemiddelde.

Dinsdag werden nog eens 78 doden geregistreerd, terwijl het weekgemiddelde van 65 een week geleden naar 58 is gedaald. Het aantal verpleeghuizen met ten minste één positieve test in de afgelopen 14 dagen is ook gedaald, van 615 een week geleden, naar 549.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Het OMT maakt zich zorgen om veiligheid van verkiezingen in Maart

Verbod op discriminatie op grond van seksuele geaardheid