in

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt tot onder de 2000

Katriinan sairaala Vantaan Seutulassa 13. huhtikuuta 2018.

In totaal werden 217 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen, maar met ontslagen die nieuwe opnames overtreffen, daalde het totale aantal coronapatiënten tot 1961. Van hen worden er 547 op de intensive care behandeld, zeven minder dan het totaal van de vorige dag.

Het aantal nieuwe besmettingen blijft moeilijk vast te stellen na technische problemen eerder in de week.

In de 24 uur tot en met vrijdagochtend zijn 5974 nieuwe gevallen geregistreerd bij het RIVM. Donderdag waren er 5720 nieuwe gevallen, maar ambtenaren zeiden dat ongeveer duizend daarvan afkomstig waren uit voorgaande dagen.

Desalniettemin lijkt het besmettingspercentage eerder te stabiliseren dan de neerwaartse trend voort te zetten, met een gemiddelde van 5250 positieve tests per dag in de afgelopen week. In de voorgaande week was het daggemiddelde 5550.

Ook het sterftecijfer is gestabiliseerd met gemiddeld 67 doden per dag, gedurende de afgelopen week, ongewijzigd ten opzichte van de eerdere periode van zeven dagen. Deze cijfers omvatten echter alleen mensen die positief zijn getest op het coronavirus.

In de afgelopen week stierven in het hele land 3600 mensen, ongeveer 670 meer dan de statistieken zouden aangeven. De meeste van deze sterfgevallen zijn waarschijnlijk toe te schrijven aan het coronavirus.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tijgermuggen en gele koortsmuggen gespot in Nederland

De economische impact van het coronavirus zal volgend jaar toeslaan