in

Aantal coronagevallen stijgt met 19 procent

Het aantal positieve coronatesten is in de derde week van februari 19 procent hoger, “mede als gevolg van meer testen”, aldus het RIVM in haar laatste weekrapport.

De daling van het aantal ziekenhuisopnames vertraagde aanzienlijk, terwijl het aantal opnames op de intensive care met bijna 25 procent is gestegen. Volgens het RIVM hebben maatregelen voor infectiebeheersing, zoals de avondklok en de beperking van huisbezoeken, de stijging van het aantal infecties met ongeveer 10 procent verminderd.

De laatste berekening van het R-getal, gedateerd 5 februari, was 0,99, een lichte stijging ten opzichte van de vorige week en suggereert dat de infecties twee weken geleden zijn gestopt met afnemen.

In totaal werden 29.977 nieuwe coronagevallen geregistreerd in de zeven dagen tot dinsdag, vergeleken met 25.229 de week ervoor. Het percentage positieve tests daalde van 11,5 procent naar 9,8 procent omdat de testniveaus weer normaal werden na de sneeuwstorm van twee weken geleden, waardoor de testcentra moesten sluiten. Het totale aantal afgelegde tests is met 38 procent gestegen.

In totaal werden 1140 mensen opgenomen in het ziekenhuis aan gevolgen van het coronavirus, waaronder 240 die werden overgebracht naar de intensive care. In de afgelopen zeven dagen werden 418 doden gemeld, vijf minder dan de week ervoor.

Uit de laatste dagcijfers blijkt dat er momenteel 1917 mensen worden behandeld in het ziekenhuis voor het coronavirus, van wie 538 op de intensive care.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Thierry Baudet noemt de Neurenberg processen illegitiem

Avondklok verlengd tot 15 maart : Derde coronagolf onvermijdelijk