in

Aantal coronagevallen per week blijft dalen

Er zijn 4060 nieuwe coronagevallen geregistreerd op woensdag, waarmee het zevendaagse gemiddelde cijfer voor het eerst sinds begin oktober onder de 4000 komt.

Het aantal gevallen blijft week op week met gemiddeld 19 procent afnemen, ondanks waarschuwingen dat de prevalentie van de B117-stam, ook wel de ‘Britse variant’ genoemd, onvermijdelijk zal leiden tot een derde golf van infecties in het voorjaar.

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis daalde met 55 tot 2214, terwijl 613 patiënten op de intensive care worden behandeld, 16 minder dan op dinsdag.

Het RIVM meldde nog eens 62 sterfgevallen aan gevolgen van het coronavirus, tegen een wekelijks gemiddelde van 63 in de afgelopen zeven dagen. Ook de infecties in verpleeghuizen nemen af, momenteel hebben 618 instellingen in de afgelopen twee weken minstens één nieuw geval gehad, vergeleken met 710 een week geleden.

Volgens de laatste schattingen van het RIVM zijn inmiddels meer dan 400 duizend vaccindoses gegeven. Het totale aantal van 416.093 injecties omvat 303.702 in ziekenhuizen en lokale gezondheidsinstellingen, en naar schatting 112.391 in instellingen voor langdurige zorg.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tunahan Kuzu : Er is een discriminerende klimaat in Nederland

DENK Eindhoven : Maak jeugd gratis lid van sportclubs