in

Aantal coronagevallen afgelopen week gezakt met 8%

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is in de laatste week van november met ongeveer acht procent afgenomen, sneller dan de week ervoor, maar nog steeds niet genoeg om de gedeeltelijke lockdown aanzienlijk te verlichten.

In de zeven dagen tot dinsdag registreerde het RIVM 33.949 nieuwe gevallen. In de week van 17 november werden er 36.931 nieuwe besmettingen gemeld. Het positieve testpercentage daalde van 12 procent naar 11,1 procent.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde met 22 procent tot 1007, maar het aantal coronapatiënten dat op de intensive care zijn opgenomen daalde slechts marginaal van 193 naar 183. Er zijn nog eens 402 mensen overleden aan de gevolgen van het virus, waarmee het officiële dodenaantal op 9376 staat.

Infecties namen af in bijna alle leeftijdsgroepen, hoewel de leeftijden 13-17 nog steeds het hoogste percentage in besmettingen heeft en er een lichte stijging is gemeld in het aantal besmettingen van kinderen onder de 13 jaar. Sommige leden van het OMT hebben opgeroepen om de kerstvakantie een week eerder te laten beginnen om het risico van verspreiding van infecties binnen families te verkleinen.

De laatste berekening van het RIVM, van het R-getal, dat meet hoeveel mensen per patiënt besmet zijn, is 1.04, wat aangeeft dat elke 100 mensen met het virus 104 anderen besmet.

In de laatste dagelijkse update werden nog eens 4073 gevallen geregistreerd, 530 minder dan op maandag, maar 3,7 procent hoger dan het cijfer van afgelopen dinsdag. Het aantal gevallen is de afgelopen zeven dagen met 6,9 procent afgenomen.

Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis worden behandeld, is gedaald van 1721 naar 1683, van wie 478 op de intensive care liggen, drie minder dan op maandag.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vaccinatieprogramma in Nederland kan in januari al starten

Twijfels over massale vaccinatieprogramma in Januari