in

Aantal coronabesmettingen blijven dalen

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt behandeld, ziet ook een daling van 81 tot 2.572. Van hen worden er 612 patiënten behandeld op de intensive care, drie meer dan 24 uur geleden. Volgens gezondheidsfunctionarissen werden in de 24 uur tot woensdagochtend minder mensen opgenomen in het ziekenhuis en verplaatst naar IC-afdelingen dan eerder in de week.

Ondanks de daling van het aantal positieve gevallen maakte het kabinet dinsdagavond bekend dat woensdagavond om 22 uur meer maatregelen van kracht zullen gaan, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit omvat onder meer een verdere vermindering van het aantal groepen en de sluiting van alle overdekte openbare ruimtes zoals musea, bibliotheken en zwembaden.

Hoofd van het RIVM, Jaap van Dissel zei woensdagochtend tegen Kamerleden dat de huidige coronagolf ongeveer even groot is als de eerste, maar dat de piek langer zal duren om te verdwijnen.

Door de huidige maatregelen duurt het nog tot 20 december voordat het aantal nieuwe IC-opnames onder de 10 per dag ligt, en medio januari voordat het aantal weer krimpt tot minder dan drie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Luchtverontreiniging verergert Corona bij 20% van patiënten

Niet-huurgecontroleerde contracten schudt woningsector wakker