in ,

Aantal besmettingen van het Coronavirus blijft stijgen in Europa

Het dodental en het aantal bevestigde besmettingen van coronavirus blijven stijgen in heel Europa.

In Italië, het zwaarst getroffen land van Europa verloren 233 mensen het leven aan het coronavirus. Het aantal besmettingen is inmiddels gestegen naar boven de vijfduizend, waardoor Italië één van de meest getroffen landen ter wereld is. Het dodental in Frankrijk is gestegen naar 16 en het aantal bevestigde besmettingen van coronavirus, dat ook wel het COVID-19 wordt genoemd, steeg naar 949.

Duitsland bevestigt 795 besmettingen en in Verenigd Koninkrijk zijn er 206 besmettingen bevestigd. Spanje heeft nu 441 besmettingen van coronavirus en heeft tot nu toe 10 sterfgevallen gemeld. Het aantal besmettingen in Zwitserland is toegenomen tot 264. Het virus is inmiddels gezien in 20 van de 26 kantons. 55 Procent van de patiënten zijn mannen en 45 procent vrouwen. Ook zien we een groei in het aantal besmettingen in Nederland (264), België (149), Oostenrijk (81), Tsjechië (19), Roemenië (11) en vijf in Hongarije en Polen.
Vanwege de toename van het aantal besmettingen is Oostenrijk gestopt met vluchten vanuit Zuid-Korea, Iran en de steden Milaan en Bologna in Italië.

Kroatië heeft inmiddels twaalf besmettingen bevestigd, terwijl in Noord-Macedonië het aantal besmettingen drie heeft bereikt.

Een zeeman van de Amerikaanse marine gestationeerd in Napels in Italië heeft positief getest op het coronavirus en markeerde het eerste positieve geval voor een in Europa gestationeerde Amerikaan.

De minister van Volksgezondheid van Malta, Chris Fearne, zei dat het eerste geval van coronavirus op het eiland is ontdekt bij een 12-jarig Italiaans meisje. Het meisje en haar familie hadden zichzelf eerder in quarantaine geplaatst.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Schutter opent vuur in moskee Parijs

Coronavirus door je mobieltje? Zo maak je hem virusschoon