in ,

Aangifte tegen DENK Kamerlid Selçuk Öztürk

DENK is weer in het nieuws en deze keer gaat het om Tweede Kamerlid, Selçuk Öztürk. Ruim zeshonderd militairen en veteranen vinden dat hij over de schreef ging toen hij de Nederlandse luchtaanval die Iraakse burgers in 2015 het leven kostte “moord” noemde en zullen aangifte doen. Öztürk zou zich daarmee schuldig maken aan het zaaien van haat, belediging en laster.

Mart de Kruif, de eervorige baas van de landmacht, is een van de mensen die de aangifte onderschrijven.

Advocaat en initiatiefnemer van de aangifte, Michael Rupert zegt, “Öztürk beledigt luchtmachtpiloten en kan bovendien extremisten op de gedachte brengen dat wraak gerechtvaardigd is.”

Öztürk gebruikte de term “moord” dinsdagavond, tijdens een Kamerdebat over de luchtaanval. Voorzitter Khadija Arib en vrijwel alle andere aanwezige Kamerleden waren niet blij met het woordgebruik van Öztürk en maakten hier geen geheim van.

Öztürk werd gevraagd zijn woorden terug te nemen maar dit weigerde hij, “De nabestaanden spreken ook van moord.” aldus DENK Kamerlid, Selçuk Öztürk.

Wel verklaarde Öztürk later dat hij verkeerd is begrepen. Hij wilt alles rechtzetten en egt dat hij niet bedoelde dat Nederlandse vliegers “willens en wetens mensen hebben vermoord”. Hij wilde de gevoelens van de slachtoffers ter woorden brengen.

Ook heeft Öztürk laten weten dat hij graag in gesprek zou willen gaan met de piloten om uit te leggen wat hij werkelijk bedoelde.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Achter het stuur na een drankje? Nooit meer de weg op

Historische Joodse begraafplaats in Denemarken beklad door vandalen