in

95 Euro boete voor niet dragen van een mondkapje

Op dit moment wordt iedereen ‘streng geadviseerd’ om maskers te dragen in winkels en gemeentelijke gebouwen, maar ze kunnen maskers niet verplicht stellen totdat er nieuwe noodwetgeving in de wet is vastgesteld.

Parlementsleden moeten nog steeds stemmen over de boetes voor het mondkapje, die laag genoeg zijn om ervoor te zorgen dat mensen die zonder een masker worden gepakt, geen strafblad krijgen. De ministers verlaagden eerder de boete voor het overtreden van sociale afstandsregelingen van 390 euro naar 95 euro om de strafblad te vermijden.

Mensen die om lichamelijke, gezondheids- of psychiatrische redenen geen masker kunnen dragen, krijgen geen boetes als ze zich niet aan de regels kunnen houden, aldus de Telegraaf.

Nederland verzet zich sinds het begin van de epidemie tegen het verplicht stellen van mondkapjes, en zegt dat het effect op het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus slechts gering zal zijn.

Sinds de tweede golf zijn de ministers echter van standpunt veranderd en zijn van mening dat ‘alle kleine beetjes helpen’.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zorgverzekeraars maken premies voor 2021 bekend

Nederlandse jongeren behoren tot zwaarste drinkers in Europa