in

95 Euro boete voor gebruik van telefoon tijdens het fietsen

Fietsers die op hun mobiele telefoon zitten, terwijl ze fietsen, zonder een handsfree kit, krijgen vanaf 1 juli een boete van 95 euro, zei het Parool donderdag, die bronnen in Den Haag citeerde.

“Het verbod op het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen moet worden besproken tijdens de kabinetsvergadering van vrijdag en ministers zullen naar verwachting stemmen voor de boete.” aldus de krant.

De hoogte van de boete ligt in lijn met andere boetes voor fietsers, waaronder 100 euro voor fietsen terwijl dronken en 95 euro voor fietsen door een rood licht. Automobilisten hebben een boete van 240 euro voor het gebruik van hun telefoon tijdens het rijden.

Transportminister, Cora van Nieuwenhuizen, heeft in september wetsvoorstellen gepubliceerd die het een overtreding maken om “een mobiel elektronisch apparaat vast te houden tijdens het besturen van alle voertuigen (inclusief fietsen)”.

De woorden ‘mobiel elektronisch apparaat’ in plaats van mobiele telefoon zijn bewust gekozen om rekening te houden met ontwikkelingen in de toekomst.

Bijna de helft van de fietsers zou zijn telefoon gebruiken tijdens het fietsen, en telefoons zouden een rol hebben gespeeld bij 20% van de fietsongevallen waarbij minderjarigen betrokken waren, aldus het ministerie van Transport vorig jaar.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Verenigd Koninkrijk breid zoektocht naar vermiste voetballer uit

Straatwachters houden campagne voor body cams, pepperspray en knuppels