in

7833 nieuwe coronabesmettingen, 313 patiënten op IC

Er is een stijging van 537 nieuwe gevallen en brengt het gemiddelde, dagelijkse aantal positieve tests in de afgelopen week op 6.884, meer dan 3000 meer dan een week geleden.

In totaal worden nu 313 patiënten behandeld op IC-afdelingen en liggen 1.526 mensen in het ziekenhuis, een stijging van 51 op woensdag. Het dagelijkse dodental, nu gemiddeld ongeveer 23 mensen per dag, vertoont ook een aanzienlijke stijging ten opzichte van een week geleden.

Ernst Kuipers, hoofd van het landelijk patiëntendistributiecentrum zei dat de aanhoudende toename van positieve tests een “schande” is.

“Het lijkt de mensen nog niet door te dringen dat we dagelijks met meer dan 7000 infecties te maken hebben.”

Dinsdag kondigde het kabinet een reeks nieuwe maatregelen aan, die werd omschreven als een ‘gedeeltelijke lockdown’. De ministers werken ook aan regels zodat het mogelijk wordt om mondkapjes verplicht te stellen.

De nieuwe maatregelen, waaronder sluiting van alle cafés, bars en restaurants gedurende vier weken, zullen over twee weken worden beoordeeld om te zien of er verbetering is. Zo niet, zegt de regering dat er zal worden gekeken naar een totale lockdown.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hoogste daling huurprijzen in zes jaar

West-Nijlvirus in Nederland : Man besmet in Utrecht