in

770 slachtoffers van seksueel misbruik in Duitse kerken

Faith Church Cross Religion Christianity Priest

Na een onderzoek van ruim een jaar is er vastgesteld, dat 770 mensen, grotendeels minderjarigen, seksueel zijn misbruikt in de protestantse kerken van Duitsland. Er is bekend gemaakt dat de 770 slachtoffers van seksueel misbruik door de kerk, een schadevergoeding zullen ontvangen.

Volgens Duitse media kondigde bisschop Kirsten Fehrs van de protestantse kerk (EKD) aan dat tijdens haar jaarlijkse bijeenkomst in Dresden op 12 november, 770 slachtoffers van seksueel misbruik in het hele land werden geïdentificeerd.

Bisschop Fehrs benadrukte dat de meeste slachtoffers kinderen waren die onder de bescherming van de kerken vielen. Fehrs zei ook dat ze het budget van 1,3 miljoen euro dat was toegewezen om misbruik te voorkomen, zullen verhogen met 1 miljoen euro. Ook zal er een adviesraad worden opgericht om de rechten van de slachtoffers te zoeken.

Kerstin Claus, woordvoerder van slachtoffers van intimidatie, vindt de maatregelen die worden genomen door de kerk niet voldoende, “De Duitse protestantse kerk heeft lang geaarzeld om seksueel misbruik te bestrijden en is nou te laat.”

“De kerk moet zich richten op de behoeften van slachtoffers.” aldus Claus.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

12 mensen aangehouden op verdenking van een aanslag op een moskee in Italië

Twee Miljoen opgehaald met vliegende motor