in

70 kinderen besmet met het coronavirus sinds opening van scholen in Frankrijk

Frankrijk heeft sinds de opening van scholen op 11 mei minstens 70 coronavirus besmettingen gemeld onder leerlingen van de kleuterschool en de basisschool.

Dit kwam doordat meer dan 50 duizend middelbare scholieren maandag ook terugkeerden naar hun school, een week na de opheffing van een landelijke afsluiting. Veel kleuterscholen en basisscholen zijn in de week na de ontdekking van het virus bij kinderen gesloten.

Franse Minister van Onderwijs, Jean-Michel Blanquer zei tegen RTL Radio dat de onmiddellijke sluiting van verschillende scholen een illustratie was van het feit dat de onderwijsinstelling strikte richtlijnen en protocollen volgt, “Na deze eerste terugkeer is daarom voorzichtigheid geboden op maandag.” waarschuwde hij, eraan toevoegend dat de nieuwe besmettingen hoogstwaarschijnlijk van buiten de school zijn binnengebracht.

De minister voegde nog toe dat dit onvermijdelijk was. De studenten die vandaag naar school terugkeerden kwamen alleen uit groene zones die als veiliger waren aangemerkt tegen de verspreiding van het virus.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer dan 8 procent speelt spelletjes op mobiel achter het stuur

Nog altijd een tekort aan bescherming voor zorgpersoneel