in

7% stijging in nieuwe coronagevallen

Volgens de laatste wekelijkse update van het RIVM zijn coronabesmettingen voor de tweede week op rij toegenomen, maar de stijging was deels het resultaat van meer tests.

Vooral de laatste berekening van de besmettingssnelheid van 1,14 was volgens het RIVM bijzonder zorgwekkend, aangezien een waarde boven de 1 aangeeft dat het virus zich sneller verspreidt dan mensen herstellen.

“Dit lijkt het begin van een derde golf, want het aantal nieuwe besmettingsgevallen stijgt weer. Het is wat we verwachtten met de komst van de Zuid-Afrikaanse variant en de Britse variant’’, aldus Susan van den Hof, hoofd van het Centrum voor Infectieziekten Epidemiologie en Surveillance van het RIVM.

In de zeven dagen tot 2 maart was het aantal positieve gevallen 7 procent hoger dan de week ervoor, met 31.984 mensen die positief zijn getest. Het totaal aantal afgenomen tests steeg met 20 procent, terwijl 8,9 procent van de tests positief was, het laagste percentage sinds september.

De stijging van het aantal infecties was sterk gegroeid bij de bevolking onder de 20, waar het aantal geregistreerde gevallen met 25 procent is toegenomen. Leeftijdsgroepen tussen 20 en 50 jaar zagen kleinere stijgingen van tussen 3,5 procent en 11 procent, terwijl 80-plussers een daling hebben gezien, wat suggereert dat vaccins een impact hebben.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politie vindt baby begraven in achtertuin van Gelders dorpshuis

10.000 slachtoffers van seksueel misbruik in de Franse kerk