in

Pegida heeft niet kunnen demonstreren…, of toch wel?

Pegida had het al aangegeven via hun Social Media sites, ze zouden demonstreren en varkenslapjes barbecueën voor de Al-Fourqaan moskee in Eindhoven. Echt een verrassing was deze demonstratie niet, want het is niet de eerste varkenslapjes barbecue voor de extreem-rechtse Pegida. Iedere kans dat ze krijgen lopen ze voor een ‘moslim-vrij Nederland’ en af en toe hebben ze een barbecue voor een moskee met een strikte ‘ham lapjes dieet’.

Pegida maakt natuurlijk gebruik van hun recht om te demonstreren en we wonen in een vrij land waar iedereen recht heeft om zijn of haar mening te uiten (dit houdt natuurlijk ook in dat je vrij bent in religieuze overtuiging) maar dit komt niet zo goed uit voor Pegida, dus daar hebben we het nou niet over.

Gemeente Eindhoven heeft toegestemd in de wensen van Pegida om te demonstreren en ze hebben zelfs steun gekregen van de politie. De Al-Fourqaan moskee heeft niks gezegd over deze demonstratie en ook de omwonenden, ook al waren ze het niet allemaal eens met Pegida, accepteerde dat ze mochten demonstreren en barbecueën. Soms is het gewoon beter om de schreeuwlelijke pestkop, gewoon uit te laten schreeuwen.

Maar het ging allemaal niet zoals Pegida het had gewild…of wel?

Pegida was met banners en muziek klaar voor hun demonstratie, maar een groep antibetogers, dat vooral bestond uit jonge moslims, blokkeerden de wegen en begonnen met het schreeuwen van ‘Allahu Akbar’ waarnaar ze demonstranten en politie bekogelden met stenen, stokken, en andere voorwerpen. Vier agenten raakten gewond en de demonstratie is vroegtijdig stopgezet voor veiligheidsredenen.

Er moest een bus komen om de demonstranten van Pegida in veiligheid te brengen, maar dit hield de antibetogers niet tegen. Ze gingen door met hun agressieve gedrag. Gooiden met stenen en begonnen alles in de straten kapot te breken. Jammer genoeg ging het zover dat de politie en ME ten pas moest komen en eindigde alles in heel veel schade en de aanhouding van tien mensen, waaronder twee minderjarigen.

De dag erna…

Alle nieuws en media is nou vol met beelden van de ‘boze’ en ‘gewelddadige’ moslims die onze vrijheid van meningsuiting niet respecteren. Social Media is in rep roer ‘hoezo mogen we niet demonstreren?’ ‘dit is Nederland!’ ‘moslims respecteren vrijheid niet’ ‘Islam is haat’

Een groep agressieve mannen die ‘Allahu Akbar’ schreeuwen op het nieuws, terwijl ze stenen gooien naar de politie is meer dan wat Pegida had durven dromen. Ze kunnen weer samen zitten en hun volgende demonstratie plannen, want zoals ze het zelf zeggen, “Al moeten we het tien keer proberen, we gaan voor die moskee demonstreren.”

Pegida heeft deze keer misschien niet kunnen demonstreren, maar ze hebben zeker hun punt ‘bewezen’, of niet?

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Onduidelijkheid over ’blokkeermoslims’

DENK Eindhoven vraagt : Waarom heeft dit kunnen gebeuren?