in

60-65 jarigen kunnen vanaf half februari brief verwachten voor coronavaccinatie

De eerste zending van het AstraZeneca-vaccin zal worden gegeven aan mensen in de leeftijdsgroep van 60 tot 65 jaar, en personeel die werkzaam zijn in langdurige zorg, heeft minister Hugo de Jonge besloten.

De nationale gezondheidsraad had aanbevolen zich te richten op mensen van 60 tot 65 jaar en mensen met bestaande medische aandoeningen die hen in gevaar brengen.

De Jonge zei dat het een moeilijke keuze is geweest, maar dat hij het riskant vond om wijkverpleegkundigen en personeel van langdurig zorg te lang te laten wachten.

Vrijdag is de eerste levering van het AstraZeneca-vaccin in Nederland aangekomen. Gezondheidswerkers zijn de eerste die zullen worden gevaccineerd, gevolgd door 60- tot 65-jarigen die vanaf half februari zullen worden opgeroepen, zegt de minister.

Nederland heeft vanwege productieproblemen 1,3 miljoen doses van het vaccin toegewezen gekregen in plaats van de 4,5 miljoen doses in bestelling.

Het AstraZeneca-vaccin is het derde vaccin dat is goedgekeurd voor algemeen gebruik door het Europees Geneesmiddelenbureau.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Sneeuwstorm Darcy komt naar Nederland : 20 cm sneeuw en -10 graden

Turkse vader en 17-jarige dochter zwaar mishandeld door Duitse politie