in

6-jarige jongen onthoofd door taxichauffeur voor schreeuwende moeder

Een 6-jarige jongen is naar verluidt onthoofd door een taxichauffeur, terwijl zijn moeder hem wanhopig probeerde te redden.

Shia Rights Watch zegt dat “in een ongekend incident” het kind, Zakaria al-Jaber, op brutale wijze werd gedood in Saoedi-Arabië nadat het werd bevestigd dat hij sjiitische moslim was.

TMV, die beelden van de begrafenis van de vermoorde jongen op zijn website heeft gepost, zegt dat hij op klaarlichte dag in de stad Medina werd gedood afgelopen donderdag, meldde The Sun.

De omroep meldt dat ambtenaren in Saoedi-Arabië hebben gezegd dat de taxichauffeur problemen heeft met zijn geestelijke gezondheid.

Lokale bewoners hebben echter beweerd dat het een “daad van sektarisme was omdat de jongen van een sjiitische moslimachtergrond was”

Bronnen dicht bij de familie, zeggen dat Zakaria Al-Jaber in een taxi was om het heiligdom van de Profeet Mohammed in Medina te bezoeken.

De taxichauffeur stopte echter de auto in de buurt van een koffiehuis in de buurt van Al-Tilal en “dwong de jongen uit de auto te stappen”, zegt TMV.

De chauffeur zou dan een glazen fles hebben kapot geslagen om een scherf van glas te krijgen, die hij vervolgens gebruikte om de keel van de jongen door te snijden en hem neer te steken.

Zijn getraumatiseerde moeder zou hebben geprobeerd de chauffeur tegen te houden en haar kind te beschermen, maar tevergeefs. Ze zakte van paniek, op straat, in elkaar.

Ooggetuigen vertellen TMV dat een in de buurt gestationeerde agent ook probeerde de man te stoppen de jongen aan te vallen, maar hij kon het kind niet redden.

Hij heeft de chauffeur in bedwang kunnen houden tot andere officieren arriveerden.

Shia Rights Watch heeft in een persbericht over de dood van de jongen, vermeld dat de “onbekende man” de moeder had gevraagd of ze Shia was toen ze bij het heiligdom aankwamen, en “de vrouw zei ‘ja’.”

Activisten vertelden de belangenbehartigingsgroep, die een hoofdkantoor heeft in Washington D.C., dat “minuten na dit gesprek” het kind van haar weggerukt was en aangevallen werd met een stuk gebroken glas.

De groep voegde toe, “Getuigen melden dat het kind werd onthoofd van achter, terwijl zijn moeder toekeek en schreeuwde.”

“Er was geen interventie van iemand en geen reactie van autoriteit tot nu toe.”

The Sun Online kan de informatie niet onafhankelijk verifiëren.

Shia Rights Watch zei dat de Saoedische sjiitische gemeenschap “samenkwam in rouw en solidariteit betoonde met de ouders.”

“De gemeenschap meldde ook dat dit incident het gevolg is van aanhoudende schendingen en een gebrek aan bescherming door de Saoedische autoriteiten ten opzichte van de sjiitische bevolking.” aldus de Shia Rights Watch.

De groep zei dat Saoedische sjiieten “onder militair geweld door hun regering zijn onderdrukt en dat veel Shia-activisten gevangen zitten en (tot de dood worden veroordeeld)”.

©NieuwsOn

Foto : Twitter

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Selçuk Öztürk (DENK) doet aangifte van bedreiging

Halsema : ‘Prostituees zijn geen toeristische attractie’