in ,

49% van Britten gelooft dat Rusland de Brexit-referendum heeft verstoord

De peiling werd uitgevoerd door Opinium voor de Britse krant, The Observer, en werd gehouden, na de publicatie van het ‘Rusland’ rapport in het parlement, waarin werd vastgesteld dat het Verenigd Koninkrijk de dreiging van Rusland voor het land “ernstig had onderschat”.

De peiling vroeg Britten naar Russische inmenging in het Schotse onafhankelijkheidsreferendum van 2014, het Brexit-referendum van 2016 en de Britse algemene verkiezingen van 2019. De peilingen lieten zien dat meeste Britten geloven dat Rusland heeft ingegrepen bij alle drie de verkiezingen

40 procent van de Britten was van mening dat Rusland zich had bemoeid met het Schotse onafhankelijkheidsreferendum en 49 procent meende dat het zich had bemoeid met het Brexit-referendum.

63 procent van degenen die geloofden dat Rusland zich heeft bemoeid met het referendum hadden zelf gestemd om te blijven, terwijl 39 procent van zelf had gestemd om het EU te verlaten.

Met betrekking tot de algemene verkiezingen van 2019 in het Verenigd Koninkrijk was 47 procent van de ondervraagden van mening dat Rusland zich had bemoeid bij het kiezen van Boris Johnson als Minister President.

Hoewel conservatieve kiezers het minst geneigd waren te geloven dat Rusland zich had bemoeid met de algemene verkiezingen van 2019, waren ze nog steeds eerder geneigd dan niet te geloven dat Rusland zich had bemoeid, waarbij 39 procent van mening was dat Rusland zich had bemoeid en 33 procent meende van niet.

Uit de peiling bleek ook dat de voorsprong van de heersende conservatieven op de belangrijkste oppositiepartij Labour was gehalveerd van 8 naar 4 punten. De conservatieven staan op 42 procent, een daling van twee punten, en Labour op 38 procent, een stijging van twee punten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Minder corona-patiënten in Nederlandse ziekenhuizen

Marokko opnieuw op slot