in

475 doden aan het coronavirus in één dag in Italië

Italië heeft gisteren 475 nieuwe doden gemeld vanwege het coronavirus. dat is een nieuwe, ongelukkig record voor het land, dat met een totaal van 2.978 slachtoffers, het hardst getroffen land is door het coronavirus, na China.

Uit de meest recente cijfers van de Italiaanse dienst voor civiele bescherming blijkt dat de coronavirus besmettingen in het land op 28.710 zit. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van de dag ervoor (dinsdag).

De Italiaanse regering overweegt of zij hun strenge inperkingsmaatregelen, die het land tot een bijna volledige afsluiting hebben gebracht, verder moet versterken.

Het broeinest van de uitbraak in Italië blijft de noordelijke regio van Lombardije, die verantwoordelijk is voor 1.959 van de totale dodelijke slachtoffers in het land.

Attilio Fontana, de gouverneur van Lombardije, deed woensdag een wanhopig beroep op de burgers en drong er bij hen op aan thuis te blijven en anders zullen er strengere afsluitingsmaatregelen moeten komen, “Helaas neemt het aantal besmettingen niet af. Ze blijven stijgen en binnenkort zullen we de zieken niet kunnen genezen.” aldus Fontana.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen nieuwe coronapatiënten bij in China

Bloedbanken in Nederland gaan alle bloed testen op coronavirus