in ,

45% van Nederlandse bedrijven heeft corona ondersteuning aangevraagd

In totaal hadden eind juli 187 duizend bedrijven een vorm van ondersteuning ontvangen, en hebben de horeca, de persoonlijke dienstverlening (zoals kappers) en de culturele en sportsector de meeste aanspraak gemaakt op hulp.

De hulpverlenende bedrijven zorgen samen voor 2,6 miljoen banen.

Bedrijven vallen onder twee hoofdregelingen, NOW, om lonen te helpen betalen en TOG’s, om vaste kosten te helpen betalen. Ook kunnen bedrijven om uitstel van betaling van belasting en leningen aanvragen.

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat bedrijven in Limburg het meest om hulp hebben gevraagd, met een aanvraag percentage van 55 procent. Amsterdam overtrof het aantal aanmeldingen per stad, eveneens met 55 procent.

Uit de cijfers blijkt ook dat tot en met juni 181 duizend banen verloren gingen bij bedrijven die steun vroegen onder de NOW-regeling. Hier zorgden evenementen en zakelijke dienstverlening voor het grootste deel van het banenverlies.

Om in aanmerking te komen voor NOW-ondersteuning, mochten bedrijven hun personeelsbestand niet inkorten en het CBS zegt dat de banen die zijn verdwenen waarschijnlijk freelancers zijn of kortlopende contracten.

De steun hielp daarentegen om het voortbestaan van 85 procent van de banen in de horeca te verzekeren, aldus het CBS.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Leven in steden wordt onmogelijk voor mensen met lage inkomen

Donald Trump en Melania Trump testen positief op Covid-19