in

42 van de 100 mensen spelen eenmaal per dag mobiele games

Volgens een recente enquête spelen meer dan 40 op de 100 mensen minstens één keer per dag een spelletje op hun mobiele telefoon.

AdColony, het wereldwijde advertentie- en marketingplatform heeft 1250 mensen ondervraagd over mobiele spelletjes en sociale mediaplatforms in Europa, het Midden-Oosten en de regio Afrika (EMEA). Terwijl 88 van de 100 mensen mobiele games spelen, spelen 42 van de 100 minstens één keer per dag, zo bleek uit de enquête.

Spelers zeiden dat de games een deel van hun dagelijks leven zijn geworden. De tijd die aan games wordt besteed, neemt met de dag toe. Bijna 70 procent van de respondenten in EMEA speelt meer dan drie uur per week en meer dan 80 procent van de respondenten zei dat ze tijdens het spelen in een goed humeur zijn en 47 procent speelt om hun vrije tijd aangenaam te maken.

Het zijn niet alleen jonge mensen die spelen. Bijna 80 procent van de volwassenen in Turkije speelt spelletjes op hun mobiele telefoon. Actie-avonturengames hebben de voorkeur van Turkse gamers met 49,2 procent. Puzzels en racegames zijn ook in trek.

Uit het onderzoek bleek dat advertenties voor mobiele games, die de grootste socialisatietool zijn geworden, in online winkels zijn veranderd.

Terwijl 72 procent van de deelnemers zei dat mobiele advertenties die ze tegenkwamen een positieve invloed had op hun winkelgedrag, zegt 66 procent van de ondervraagden dat ze liever in-app winkelen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

1.300 feestvierders dansen hele middag op proef-event Ziggo Dome

RIVM : 4567 nieuwe coronagevallen