in

419 nieuwe coronabesmettingen en 8 doden in Spanje

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er in Spanje inmiddels 247.905 bevestigde besmettingen. De meeste nieuwe gevallen werden ontdekt in Aragon, Madrid, Catalonië en Andalusië.

Fernando Simon, de belangrijkste epidemioloog van Spanje, heeft afgelopen donderdag gezegd dat er ongeveer 40 uitbraken waren in Spanje, en ongeveer 12 daarvan waren volgens hem, bijzonder zorgwekkend, “Het feit dat we het hebben over geïsoleerde uitbraken en niet over gemeenschapsoverdracht betekent dat we het nog steeds goed doen.” aldus Simon tijdens een persconferentie.

De grootste uitbraak is nog steeds in de provincie Huesca in Noordoost-Spanje. Eerder deze week hebben de lokale autoriteiten een aantal van de afsluitingsmaatregelen hersteld, zoals kleinere bijeenkomsten en beperkte bezetting.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid wordt momenteel 91 procent van alle vermoedelijke gevallen getest. Dat is een enorme verbetering ten opzichte van maanden geleden toen alleen degenen die ziekenhuisopname nodig hadden zich konden laten testen.

Het ministerie heeft ook het hoogste aantal doden in een dag gemeld, sinds weken. Er zijn weer acht doden gemeld, wat het totaal aantal op 28.338 brengt.

De gevolgen van de zogenaamde nieuwe normaliteit in Spanje en de open grenzen voor andere EU-landen moeten nog worden ingezien, zeggen experts, aangezien de cijfers, de besmettingen van één tot twee weken geleden weerspiegelen.

Dit is het eerste weekend dat Spanje het vrije verkeer binnen zijn grenzen toestaat en er zijn al verkeersopstoppingen gemeld buiten Madrid, aangezien duizenden naar de kust en andere vakantieplekken reizen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Mark Rutte zegt dat je gewoon niet moet reizen naar Turkije

Sportscholen verliezen 30% van hun klanten vanwege corona