in

4 kinderen 11 uur lang ‘geterroriseerd’ door de Franse politie

De kinderen zijn door de Franse politie meegenomen vanwege bepaalde uitspraken in hun klaslokaal met betrekking tot de spotprenten van Islamitisch profeet Mohammed. In een exclusief interview met Anadolu Agency spreekt de vader van één van de kinderen vol afschuw over het buitensporig gebruik van geweld door de politie.

“Voor 7 uur ‘s morgens klopte de politie op zo’n manier op de deur dat de deur bijna kapot ging”, herinnert de Frans-Turkse vader zich, die nog steeds in shock verkeert, “Tien gemaskerde politieagenten met lange wapens kwamen het huis binnen. Mijn 10-jarige dochter werd ervan beschuldigd zich te ‘verontschuldigen voor terrorisme’, ze maakten haar wakker uit haar slaap.” vertelt de vader, zich herinnerend dat de politie ze allemaal beval te gaan zitten.

De vader zegt dat de politie zei dat ze zijn dochter mee zouden nemen en dat ze haar om 9 uur konden komen ophalen.

“Ze namen foto’s van onze muurversieringen, probeerden aanwijzingen te vinden door het hele huis te doorzoeken. Eenmaal op de politiebureau, zijn ik en mijn vrouw twee uur lang ondervraagd over onze religieuze overtuiging, of we het gebed verrichten, en wat we dachten van de gespannen relatie tussen de Franse president Emmanuel Macron en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.” aldus de vader, die van mening is dat de vragen brutaal en soms provocerend waren.

“Ze wilden ons duidelijk bang maken, terroriseerden ons met veel geschreeuw en lawaai. 10 zwaarbewapende politieagenten, die bijna onze deur probeerden te breken, om mijn 10-jarige dochter, die nog slaapt, mee te nemen. “

De politie van Albertville vertelde Anadolu Agency dat ze geen informatie konden geven over de detentie van de vier kinderen.

Volgens de vader, die zich natuurlijk zorgen maakte over zijn dochter die 11 uur vastzat, zou deze operatie “onevenredig agressief en vooral beangstigend” van de politie, te wijten zijn aan vragen en opmerkingen die de dag ervoor waren gemaakt door de vier basisschoolleerlingen, na een discussie in de klas over de spotprenten over de profeet Mohammed en de moord op Samuel Paty, de leraar die in zijn klas deze spotprenten liet zien.

“Mijn dochter heeft misschien een opmerking gemaakt over de moord op de docent”, legt de vader uit, eraan herinnerend dat zijn kind pas 10 jaar oud is en dat zij niet begrijpt waar dat allemaal over gaat.

“Dit zijn geen onderwerpen waar we thuis over praten”, zegt hij, eraan toevoegend dat “iedereen onze familie kent. De school kent ons heel goed, we hadden meerdere kinderen die naar dezelfde school gingen. Als er bij ons bezorgdheid was over radicalisering , zou iedereen het weten. “

De ouders die door Anadolu Agency werden geïnterviewd, merkten ook op dat de politie weigerde hen een document te verstrekken met de reden voor de detentie van hun kind; of het verhoor waaraan ze werden onderworpen.

Ook de school heeft niet gereageerd over het incident dat heeft plaatsgevonden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Moskee in Duitsland ontvangt anti-islamitisch brief

Nog twee verdachten opgepakt in onderzoek bedreigingen Emmauscollege