in

4-jarige meisje drijft alleen op Griekse zee, op haar opblaasbare eenhoorn

Het incident heeft enkele weken geleden plaatsgevonden in het zeegebied bij de stad Antirio in de Golf van Corith, en de video waar we het kleine meisje zien drijven in open zee op haar opblaasbaar eenhoorn, heeft inmiddels duizenden likes en reacties op Facebook.

een 4-jarig meisje klom maandag op haar opblaasbare eenhoorn en werd door de wind meegesleept in open zee. Nog voordat haar ouder iets konden doen, was het kleine meisje naar zee gedragen, op drift en alleen, zich vastklampend aan de nek van de eenhoorn.

Grigoris Karnesis, een ervaren Griekse kapitein van een veerboot, heeft het kind gezien en de eerste paar minuten, kon hij zijn eigen ogen niet geloven. Meneer Karnesis, de 50-jarige kapitein van de Salaminomachos, haastte zich om zijn 30 meter lange veerboot naast de oplaadbare eenhoorn te brengen, en het meisje te redden. Toen hij dichterbij kwam, hoorde de bemanning van de veerboot het kind schreeuwen voor hulp.

Hij moest het kolossale vaartuig, dat plaats biedt aan meer dan 300 auto’s en 500 passagiers, dicht genoeg bij het kind sturen zodat iemand haar kon grijpen zonder het risico te lopen de opblaasbare eenhoorn omver te werpen. De kapitein moest ook voorkomen dat de eenhoorn verstrikt zou raken in de terugslag van de scheepsmotor. Hij zette de motor aan de voorkant af en werkte eraan om ‘een meer’ te creëren, zoals hij het omschreef, rond de veerboot.

Terwijl hij stuurde, werd de oprit die werd gebruikt om auto’s op de veerboot te laden verlaagd en zijn broer Vasilis Karnesis, rende naar de rand van het platform en trok het meisje uit de zee.

De reddingsactie werd op video vastgelegd door een passagier, Petros Kritsonis (45) die deze online plaatste. Het veroorzaakte al snel een sensatie en Griekse premier, Kyriakos Mitsotakis, belde de kapitein om hem en zijn bemanning te bedanken.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Experiment met mondmasker verplichting had geen effect op gedrag

Donald Trump’s Twitter gehackt door Nederlandse hackers