in

32 studenten die protesteren tegen onderwijshervorming gearresteerd in Frankrijk

De Franse politie heeft woensdag 32 studenten gearresteerd die deelnamen aan protesten tegen plannen van de regering om de benadering van het onderwijs in het land te herzien.

Studenten in een aantal steden hebben geprotesteerd tegen het onderwijsbeleid van president Emmanuel Macron. De belangrijkste hervormingen door zijn administratie omvatten wijzigingen in het Baccalaureate-Examen, die studenten moeten doorlopen om in aanmerking te komen voor deelname aan de universiteit.

Zes studenten werden aangehouden tijdens een demonstratie op het Stalingrad-plein in Bordeaux nadat ze voertuigen hadden beschadigd en projectielen naar de politie gooiden.

In het zuiden van Toulouse werden nog 13 studenten vastgehouden vanwege het verrichtte schade en het aanvallen van de politie.

De spanningen waren ook hoog tussen de politie en studenten in de gemeente Henin-Beaumont, waar studenten een groot aantal afvalbakken in brand staken voor een middelbare school. Dertien studenten werden gedetineerd tijdens demonstraties.

Ongeveer 100 middelbare scholen in het hele land werden maandag geblokkeerd door studenten die protesteerden tegen de hervorming van het onderwijs, waarbij de lessen op de scholen geheel of gedeeltelijk werden verstoord.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlandse trucker steekt auto ‘geel hesje’ in België in brand

Consument in winkels duurder uit