in

32 mensen gearresteerd voorafgaand aan ‘gele hesjes’ protesten

Er zijn 32 mensen gearresteerd voorafgaand aan de geplande ‘gele hesjes’ protesten in Parijs, die medio november startten en de regering dwongen plannen te schrappen om de brandstofprijzen te verhogen, meldden lokale media op zaterdag.

Volgens de Franse media werden 121 mensen naar politiecentra gebracht en werden er 32 gearresteerd toen de politie ontdekte dat ze stenen en hamers droegen.

Demonstranten die felgele vesten dragen en de gele hesjes demonstranten worden genoemd, verzamelen zich op de beroemde Avenue de Champs-Elysees, waar winkels, restaurants en banken werden gesloten als voorzorgsmaatregel tegen mogelijk geweld.

Veiligheidsmaatregelen zijn in Parijs aangescherpt vóór de demonstraties. Tientallen gepantserde voertuigen en 89 duizend troepen, inclusief 8 duizend in Parijs, hebben de dienst.

Sommige musea zijn ook gesloten op zaterdag. Het management van de Eiffeltoren heeft op haar Twitter-account aangekondigd dat het wegens demonstraties gesloten zal blijven voor publiek en dat bezoekers automatisch worden terugbetaald.

Duizenden gele hesjes-demonstranten verzamelen zich sinds 17 november in grote Franse steden, waaronder Parijs, om protest te betwisten tegen de controversiële brandstofbelastingen van president Emmanuel Macron en de verslechterende economische situatie in Frankrijk.

De demonstranten, die over het algemeen op het platteland wonen vanwege hoge huren in de steden, riepen Macron op om brandstofbelastingen te verlagen en economische regelingen te treffen om hun leven te vergemakkelijken.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Uber op weg naar de beurs’

Nederlandse militairen opgepakt op Curaçao, mariniers vast in Rotterdam