in

3-jarige meisje gestorven aan gevolgen coronavirus

Het kind, dat onderliggende gezondheidsproblemen had, is enkele dagen geleden overleden. Ze is het jongste slachtoffer die haar leven is gestorven aan de gevolgen van het virus in België.

“Dit nieuws raakt ons allemaal diep, of dat nu als wetenschapper of als ouder is.” aldus Boudewijn Catry, woordvoerder van de gezondheidsautoriteit van het land.

België maakt ziet momenteel een flinke stijging in coronabesmettingen en doden, vergeleken met voorafgaande maanden, “Gemiddeld sterven er elke dag drie mensen, waaronder onlangs een 18-jarige.” zo zegt Catry tijdens een persconferentie, en voegde eraan toe dat sterfgevallen onder jongeren als ‘zeldzaam’ werden beschouwd.

Door de recente toename van infecties in België is het totaal aantal gevallen van COVID-19 gestegen tot 64.847. Er zijn 9812 sterfgevallen geregistreerd aan gevolgen van het coronavirus.

Het aantal nieuwe gevallen in de periode van 14-20 juli is met 89 procent gestegen ten opzichte van de week ervoor. In alle provincies is een toename van infecties gemeld, met uitzondering van Waals-Brabant. In de afgelopen week werden gemiddeld 220,6 nieuwe gevallen per dag gediagnosticeerd.

De toename is waargenomen in alle leeftijdsgroepen, maar de aantallen zijn het hoogt bij mensen jonger dan 60 jaar. Volgens de cijfers van de gezondheidsautoriteiten zijn 85 procent van de nieuwe gevallen in de afgelopen week, jonger dan 60 jaar.

Als reactie op de opleving heeft premier Sophie Wilmès een aanscherping van de beschermende maatregelen aangekondigd, het dragen van maskers is nu verplicht “overal met veel mensen”, zoals op markten, rommelmarkten, winkelstraten, maar ook in hotels, restaurants en cafés.

Mondmaskers zijn sinds 11 juli verplicht in België in het openbaar vervoer, winkels, bioscopen, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Lokale autoriteiten zullen beslissen over “zwaarbezochte” gebieden waar het dragen van een masker niet hoeft te worden gedragen.

België is een van de landen met het hoogste aantal COVID-19 sterfgevallen in verhouding tot zijn bevolking.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona : Frankrijk gaat toeristen uit 16 landen testen

Meeste Nederlanders willen verplicht mondkapjes in openbare ruimtes