in

3 doden, meerdere gewonden bij schietpartij in Strasbourg

Een man die bekend was bij de Franse politie als een mogelijke extremist, opende rond 20.00 uur het vuur in de binnenstad van Straatsburg, in de buurt van de beroemde kerstmarkt. Er zijn drie mensen omgekomen en dertien zwaar gewonden. Vanwege de aanslag is het dreigingsniveau in Frankrijk verhoogd naar het hoogste niveau.

Het is onduidelijk of de markt, een populaire verzamelplaats die in 2000 de kern vormde van een al-Qaida-gelinkte aanslag, het beoogde doelwit was. De aanvaller stapte in een veiligheidszone rond de zaal en opende het vuur vanaf daar, zei burgemeester Roland Ries op BFM-televisie.

Autoriteiten hebben geen motief gegeven voor de schietpartij, hoewel openbare aanklagers zeiden dat ze een terrorisme-onderzoek hadden geopend. Strasbourg, aan de oostgrens van Frankrijk, is de thuisbasis van het Europees Parlement, een van de vele plaatsen die na de schietpartij werden gesloten.

De komende tijd kunnen mensen extra controles verwachten aan de grenzen en bij evenementen, zoals kerstmarkten.

Autoriteiten zeiden dat ze een verdachte hadden geïdentificeerd. De Franse krant Le Figaro en persbureau Reuters melden op meldingen die ze van hun bronnen binnen de politie hebben gekregen, dat de man Cherif Chekatt heet en 29 jaar is. De minister wilde niet verde in details treden over de zaak, “Er wordt vanuit gegaan dat hij alleen handelde.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe groep ‘rode hesjes’ gaat protesteren in Nederland

Juristen: BKR handelt in strijd met privacywet