in ,

2500 jaar oude Aphrodite-tempel ontdekt in Turkije

Lokale bewoners en archeologen werken samen om archeologische schatten in het westen van Turkije te beschermen.

Een team van Turkse wetenschappers en archeologen hebben de overblijfselen van een 2500 jaar oude Aphrodite-tempel op het schiereiland Urla-Cesme in het westen van Turkije. ontdekt.

Als resultaat van de screening van een gebied van 1.600 vierkante meter dat delen van de districten Urla, Cesme en Seferihisar van Izmir beslaat, werden 35 menselijke nederzettingen uit het prehistorische tijdperk blootgelegd, waaronder 16 uit de late neolithische periode.

In een interview met Anadolu Agency zei Elif Koparal van de Mimar Sinan University, die de opgravingen in het gebied leidt, dat er een aanzienlijk sociaal en economisch netwerk is ontdekt. “Tijdens onze screening van het oppervlak ontdekten we de Aphrodite-tempel uit de 6e eeuw voor Christus.”

Aphrodite is een oude Griekse godin die wordt geassocieerd met liefde, schoonheid, plezier, passie en voortplanting. Zij was destijds een populaire Godin, die een groot groep van volgelingen had. “Het is een fascinerende en indrukwekkende ontdekking.” aldus Koparal.

Koparal benadrukte dat de eerste sporen van de tempel in 2016 werden ontdekt en via een tijdschriftartikel aan de wereld werden aangekondigd. Ook vestigde ze de aandacht op de dreiging die uitgaat van illegale schatzoekers en verstedelijking van de historische locaties, en zei dat haar team samenwerkt met de lokale bevolking om de archeologische schatten te beschermen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vijf mannen gearresteerd na vandalisme en brandstichting in Drenthe

Kabinet veranderd vaccinstrategie : Waarom?