in ,

25 Miljoen aan Haagse subsidie aan dubieuze denktank

Uit onderzoek van de Volkskrant is gebleken dat Nederland jarenlang miljoenen euro’s heeft gestoken in een denktank waar sprake was van hoge salarissen, misbruik van subsidiegeld en vriendjespolitiek.

Het gaat hier om het International Centre for Trade and Sustainable Development (ICTSD) in Genève, dat begin dit jaar failliet is verklaard. De failliet verklaring kwam na een een vernietigend Brits rapport over de gang van zaken bij ICTSD, wat weer als gevolg heeft gehad dat de vier belangrijkste donorlanden, waaronder Nederland, eind vorig jaar stopten met de donaties.

Het ICTSD was een in Genève gevestigde ngo voor het promoten van handel en duurzame ontwikkeling en kreeg de afgelopen twintig jaar subsidies uit Den Haag van een totaalbedrag van ruim 25 miljoen.

Volgens het Britse rapport, dat is ingezien door de Volkskrant, heeft de directeur van ICTSD, Ricardo Meléndez-Ortiz, die de organisatie vanaf de oprichting in 1996 heeft geleid, een jaarsalaris van 410 duizend Zwitserse frank (376 duizend euro).

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

TBS na doden van zoon (12) met zwaard

Aysel Erbudak : “Was me dit overkomen als ik blond haar en blauwe ogen had gehad?”