in

22% stijging in aantal coronabesmettingen binnen een week

Dat is een stijging van 22 procent ten opzichte van de week ervoor, “en een daling van vijf procent ten opzichte van een week eerder”, aldus het RIVM. De week daarvoor was de toename van positieve gevallen 60 procent.

“Het aantal nieuwe meldingen is weer minder gestegen dan de week ervoor, en dat komt waarschijnlijk door de maatregelen die eind september en half oktober zijn ingevoerd”, aldus het RIVM in een verklaring.

Er zijn ook veel meer test uitgevoerd, 321.654, dat zijn ongeveer 10 duizend meer is dan de week ervoor. Ook was het percentage positieve tests wat hoger, namelijk bijna 18 procent.

De R-factor, die de infectiegraad aangeeft, is met 1,16 nagenoeg onveranderd. Pas als de snelheid onder de 1 zakt, is de verspreiding van het virus onder controle.

Momenteel worden er 2.358 patiënten in het ziekenhuis behandeld voor het coronavirus, van wie 529 op de intensive care.

Er zijn, in de afgelopen week, 329 mensen gestorven aan gevolgen van het coronavirus, ruim meer dan de 185 sterfgevallen in de voorgaande periode van zeven dagen.

De stijging brengt het officiële totaal van mensen die op het virus zijn getest en vervolgens stierven tot 7.142, hoewel het echte cijfer ruim boven de 10 duizend ligt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Blokhuis roept gezonde 60 tot 69-jarigen de griepprik over te slaan

Huidige coronamaatregelen zullen tot ver in december duren