in

2021 wordt een jaar van herstel en hervormingen voor Turkije

“Turkije is vastbesloten hard te werken om zijn rechtmatige plaats in de wereldorde op te eisen”, zegt president Erdogan.

“Turkije streeft ernaar om van 2021 een jaar van herstel en hervormingen op verschillende gebieden te maken”, zei president Recep Tayyip Erdogan zaterdag.

Tijdens de inhuldigingsceremonie van een brug in het oosten van het land, zei Erdogan dat de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK) verschillende gebieden had geïdentificeerd waar hervormingen nodig zijn. “In een tijd waarin de mondiale politiek en economische orde tot zijn wortels is geschud, moeten we harder werken om ons land naar een punt te brengen waar het verdient te zijn”, benadrukte de president.

“We willen van 2021 een jaar maken waarin we een sprong voorwaarts maken. Dat is waar we ons nu op voorbereiden.”

Hij onderstreepte het succes van de reactie van Turkije op de coronapandemie en zijn inspanningen om de economische gevolgen van de wereldwijde crisis te verzachten. “We hebben alle staatsmiddelen gemobiliseerd om de volksgezondheid, de banen en de toekomst van onze burgers te beschermen”, aldus Erdogan.

Over de vaccinatie-inspanningen van COVID-19 gesproken, zei hij dat de lokaal geproduceerde vaccins van Turkije in april klaar zullen zijn voor uitrol.

“Ik denk dat de start van de vaccinatiecampagne een belangrijke stap voorwaarts zal betekenen in onze strijd tegen het coronapandemie”, voegde hij toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De wereld wordt geconfronteerd met coronavaccin ‘apartheid’

Belasting omhoog? Belasting omlaag? : Wat veranderd in 2021?