in

2020 : 14 gewelddadige doden in Amsterdam

Afgelopen jaar zijn er veertien mensen aan een gewelddadige dood gestorven in Amsterdam, blijkt uit berekeningen van het Parool.

Het cijfer is het laagste in decennia, schrijft de krant. Vorig jaar vielen er 21 gewelddadige doden in Amsterdam, en in 2018 waren dat er 15. Het aantal moorden in de hoofdstad schommelt de afgelopen 10 jaar tussen de 15 en de 25.

Het totaal omvat verschillende drugsgerelateerde sterfgevallen en een aantal waarin ‘ruzie dat levens kost’, zoals dat van Bas van Wijk, doodgeschoten toen hij een vriend verdedigde die werd bedreigd vanwege zijn nep-Rolex.

Het totaal omvat ook de dood van de Duitse influencer, Sammy Seewald, doodgeschoten door de politie bij een incident dat nog wordt onderzocht. Bij acht van de doden waren wapens betrokken en in twee gevallen werden de slachtoffers neergestoken.

De berekeningen van het Parool omvatten ook de moord/zelfmoord van deze week in het oosten van de stad, waarbij een alleenstaande vader zijn 14-jarige dochter doodschoot en vervolgens zijn pistool op zichzelf richtte.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Locaties voor eerste ronde van coronavaccinaties aangekondigd

Ziekenhuizen kampen met personeel- en beddentekort vanwege coronapatiënten