in

2019 was de derde warmste jaar ooit voor Nederland

Volgens, Weeronline, komt 2019 op de derde plek als warmste jaar in Nederland. De gemiddelde temperatuur tot nu toe was 11,2 graden Celsius, meer dan een graad boven het gemiddelde van 10,1 graden Celsius.

2014 blijft het heetste jaar op record met een gemiddelde temperatuur van 11,7 graden Celsius, gevolgd door 2018 met 11,4 graden Celsius. Deze zomer bereikte de temperatuur een nieuw record van 40,7 graden Celsius, met 40 graden in vijf afzonderlijke provincies in juli.

Een tweede officiële hittegolf trof het land in augustus. Het is pas de vierde keer in 100 jaar dat er twee officiële hittegolven in een zomer zijn geweest.

“De record voor warm weer werden op 14 verschillende dagen verbroken en op slechts één winterdag werd een nieuw record voor lage temperaturen ingesteld.” aldus Weeronline.

Sneeuw laat zichzelf niet echt zien in 2019, maar er waren nog steeds twee dagen waarin de temperatuur, 24 uur, onder de nul bleef. In een ‘normaal’ jaar zijn er acht officiële ‘ijsdagen’.

Er waren dit jaar ook wat ongewone weersomstandigheden, zoals een tornado in het gebied rond Rheden in Gelderland en een wervelwind die over de Amsterdamse waterkant sloeg.

Weeronline voorspelt voor de rest van het jaar, droge en stabiele omstandigheden met zonnige periodes en weinig wind.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlandse man wurgt ex omdat ze te hard snurkt

Koning Willem-Alexander heeft een Kerstboodschap : Begrip en een Luisterende Oor