in

18-jarigen betalen de hoofdprijs voor een autoverzekering

Jonge automobilisten van 18 of 19 jaar oud die een autoverzekering willen afsluiten, waren nog nooit zo duur uit. Ze betalen gemiddeld bijna 1000 euro meer premie dan 24-jarigen. Dat blijkt uit een premie-analyse van Independer.

De WA-jaarpremies voor 18-jarigen zijn sinds september 2016 gestegen met gemiddeld 30 procent, wat neerkomt op een bedrag van 395 euro per jaar. Momenteel betaalt een 18-jarige maandelijks gemiddeld 147 euro voor zijn WA-autoverzekering. Voor een 19-jarige is dat 135 euro. De premies voor de autoverzekeringen stijgen al langere tijd voor alle leeftijdsgroepen.

Verzekeraars kijken bij premiebepaling onder meer naar het schaderisico dat verschillende leeftijdsgroepen met zich meebrengen. Suzan Samson van Independer: ,,De schadekosten in Nederland nemen al langere tijd toe, dat is een belangrijke reden voor de algemene premiestijgingen van autoverzekeringen. Jongeren blijken hiervoor de hoofdprijs te betalen.”

Een andere reden dat 18- en 19-jarigen zoveel premie betalen is onder meer het gevolg van het feit dat zij weinig of geen schadevrije jaren hebben opgebouwd. Hierdoor hebben ze nog geen recht op de hoge kortingen die verzekeraars geven aan mensen die al lang schadevrij rijden.

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tanken weer duurder

Frankrijk stelt verhoging brandstofbelasting uit