in

18 jaar cel in zaak ‘prostitutiemoorden’ Rotterdam

De 59-jarige Albert B. is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot achttien jaar cel vanwege de doodslag op twee vrouwen, begin jaren 90. Het Openbare Ministerie eiste twee weken geleden twintig jaar.

De zaak kwam vorig jaar, na 27 jaar, eindelijk aan het rollen door een dna-verwantschapsonderzoek. Berendina Stijger (45) werd in september 1990 dood gevonden in de buurt van de Willemsbrug. Negen maanden later werd straatprostituee Francis Garcia-Hofland (22) vermoord aangetroffen op het talud van de Westzeedijk.

Er waren veel overeenkomsten tussen de twee moorden, ze waren beiden half naakt, ze waren meerdere malen gestoken met een mes en hun keel was doorgesneden. Ook waren er seksuele handelingen gepleegd en zat er sperma van dezelfde man op de lichamen.

De officier van justitie zegt dat de vrouwen op een afschuwelijke wijze van het leven zijn beroofd. Hij noemt het, “Respectloos, bruut en wreed.”

B. heeft de moorden en verkrachtingen altijd ontkend, maar voor Marijke Hofland, moeder van Francis, is er geen twijfel over mogelijk, Albert B. is de moordenaar van haar dochter. “Met heel mijn hart hoop ik dat hij wordt veroordeeld. Of daarmee het boek dicht kan? Ik kan niets afsluiten. Het verdriet blijft tot aan mijn dood. Hooguit krijg ik wat rust.” aldus Marijke Hofland, deze week tijdens een gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bron : NOS / AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0
Foto van YouTube RTV Oost.

Politie vermoedt opzet bij explosie woning Deventer

Drukke start herfstvakantie noord en midden