in

18 doden en 50 gewonden bij aanslag op school op de Krim

Er zijn zeker achtien mensen om het leven gekomen bij een aanslag op een technisch college in het oosten van de Krim. Hat gaat om één aanvaller, mogelijk een student, die vuur opende op studenten en docenten met een automatische geweer. Daarna zou een explosief gevuld met metalen objecten tot ontploffing zijn gebracht.

“Het lichaam van de moordenaar is gevonden in de bibliotheek op de begane grond.” aldus Sergej Aksjonov, het officiële hoofd van de Krim, die zegt dat de vermoedelijke dader, een 22-jarige student aan de instelling, zelfmoord heeft gepleegd en ook laat hij het Russische persbureau Tass weten dat de dader alleen werkte.

De Krimse autoriteiten gingen eerst uit van een terroristische aanslag, maar inmiddels heeft het Onderzoekscomité de aanslag ter plekke onderzocht en laten weten dat de aanval wordt onderzocht als een moord op meerdere personen.

Naast de dodelijke slachtoffers zijn er ook zeker vijftig mensen gewond geraakt. Meeste slachtoffers zijn tieners. Alle scholen in Kertsj zijn gesloten en de Russische minister van Defensie heeft vier militaire vliegtuigen ter beschikking gesteld om te helpen bij de evacuatie van de slachtoffers.

Er zitten bijna 850 scholieren op de technische school. De bom die afging in de kantine zou een zelfgemaakte explosief zijn. Er wordt gecontroleerd of er meer explosieven in het gebouw liggen.

Er zijn drie dagen rouw afgekondigd op de Krim.

Bron : Nrc.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

ROKER MOET PARIA WORDEN MET NIEUWE MAATREGELEN

Nederland zegt bezoek Saoedi-Arabië af