in

16-jarige Turkse scholier doodgeschoten in Rotterdam

In de fietsenstalling van het Designcollege op de Essenburgstraat in Rotterdam-West is een 16-jarige meisje met Turkse afkomst doodgeschoten. Volgens berichten volgde ze daar een vmbo-opleiding.

Kort na de schietpartij heeft de politie een 31-jarige man aangehouden in Rotterdam.

Een vriend van het slachtoffer heeft NOS verteld dat de verdachte een relatie heeft gehad met het meisje, “Ze hadden een relatie, maar het ging niet goed. Ze had hem al geblokkeerd op sociale media en is vaker door hem lastig gevallen. Vriendinnen hebben dat gemeld bij docenten.”

De politie bevestigd dat verdachte en slachtoffer bekenden van elkaar waren maar kan niet zeggen dat het ook om een relatie gaat, “Wat er zich precies heeft afgespeeld en wat de rol was van de verdachte, is deel van het onderzoek”, zegt een woordvoerder in Nieuws en co op NPO Radio 1.

De politie wilt ook niet zeggen of de dader een bekende is van de politie.

Er is een grote afzetting rond de school en er waren veel agenten aanwezig. De familie van het slachtoffer was meteen geïnformeerd en zijn als getuigen naar het politiebureau gebracht.

Een andere leerling van het school heeft verteld dat hij acht schoten heeft gehoord en het slachtoffer op de grond zag liggen.

De politie heeft gezegd dat ze de slachtoffer zwaar gewond hebben getroffen in de fietsenstalling, “We hebben nog geprobeerd haar te reanimeren, maar ze is overleden in de fietsenstalling van de school. Kort daarop hebben we een verdachte kunnen aanhouden.”

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft via een woordvoerder laten weten dat hij dit een afschuwelijk incident vindt, “We leven enorm mee met de familie van het meisje, haar vrienden en de omstanders die getuigen waren.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlandse ‘radicale islamist’ gearresteerd in Spanje

Turk-Nederlandse man die bejaarde vrouw wilde redden, ook overleden