in

16 doden in schietpartij Canada

Ten minste 16 mensen in Nova Scotia, Canada werden gedood door een schutter gekleed als een Royal Canadian Mounted Politie (RCMP) officier, maakte de Canadese politie zondag bekend.

Een van de doden is een mountie (Canadese politie) en een andere officier raakte gewond. De verdachte is door de politie doodgeschoten. Er is momenteel geen informatie bekend gemaakt over de slachtoffers, maar de moorden vonden kennelijk op verschillende locaties in de provincie plaats.

De schietpartij begon net voor middernacht op zaterdag en duurde tot zondag. De verdachte, de 51-jarige Gabriel Wortman, is door de Canadese politie doodgeschoten na een 12-uur durende achtervolging.

Het is nog onduidelijk wat de motief was voor deze dodelijke schietpartij. Wortman was een tandarts met een kliniek in Portapique, een gemeenschap van ongeveer 300 inwoners in Nova Scotia waar hij ook woonde. Hij had naar verluidt ook verschillende panden in Portapique, waar de schietpartij begon.

Nadat de politie aanvankelijk had bevestigd dat er minstens tien slachtoffers waren, bevestigde RCMP-commissaris Brenda Lucki later dat het dodental was gestegen tot 16, inclusief de schutter.

Het incident gaat ten onder als de bloedigste schietpartij in de geschiedenis van het land, “Toen ik gisteravond naar bed ging, had ik nooit gedacht dat ik wakker zou worden met het gruwelijke nieuws dat er in Nova Scotia een actieve schutter rondliep.” aldus Stephen Scot McNeil, premier van Nova Scotia, op een persconferentie op zondag, “Dit is een van de meest zinloze gewelddaden in de geschiedenis van onze provincie.”

Tijdens zijn coronavirusupdate op zondag sprak premier Justin Trudeau ook over het incident, “Mijn hart gaat uit naar iedereen die getroffen is in een vreselijke situatie.”

De verdachte heeft volgens berichten, twee RCMP-voertuigen en enkele huizen in brand gestoken, maar de RCMP weigerde commentaar te geven op de woningbranden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tekort aan mondkapjes in Nederland? Je kan ze kopen in een Amsterdams ijssalon

Turkse Spider-Man helpt ouderen tijdens Corona-Lockdown