in

1,5 jaar cel geëist tegen treinaanrander

Auction Legal Judge Gavel Justice Law Hammer

Tegen een asielzoeker uit Eritrea heeft de officier van justitie vandaag anderhalf jaar cel geëist voor een reeks aanrandingen in treinen en op stations. De slachtoffers waren meisjes en jonge vrouwen uit heel Nederland.

Aman K. (19) zou hebben toegeslagen in Groningen, Drenthe, Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland. Hij ging volgens het Openbaar Ministerie steeds op dezelfde manier te werk. In een vrijwel lege coupé ging hij vlak naast de slachtoffers zitten, sprak ze aan in het Engels en gaf complimentjes. Daarna omhelsde en kuste hij ze. Ook betastte hij hun benen, billen en kruis en zat hij aan zichzelf.

‘Vrouwen in de war’
De jongste slachtoffers waren 13 en 15 jaar. Hen betastte de man op straat in het Limburgse Echt. De meeste slachtoffers verstijfden van angst en durfden niet weg te lopen, zegt het OM. Na afloop waren ze erg emotioneel en bang. K. ontkende alles tijdens de rechtszaak in Assen. “De vrouwen zijn in de war, ik was het niet”, liet hij via een tolk weten.

Deskundigen concludeerden dat K. lijdt aan psychoses en aan een posttraumatisch stresssyndroom. Ze adviseerden tbs met dwangverpleging. Maar omdat de man geen verblijfsvergunning heeft, is tbs volgens de aanklaagster niet mogelijk. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Lekker lang lenteweer op komst

Griepepidemie na 14 weken voorbij