in

148 boetes uitgedeeld voor niet dragen mondmasker

“We hopen dat de boetes een uitzondering blijven en dat mensen gehoor geven aan de waarschuwingen.” aldus een woordvoerder van de gemeenteraad zondagavond tegen het Parool.

Maskers werden eerder deze maand verplicht gesteld in drukke delen van de hoofdstad en Rotterdam, als experiment om te kijken of ze het gedrag van mensen veranderen in gebieden waar het moeilijk is om afstand te houden.

Ook Rotterdam heeft inmiddels aangegeven de maatregel te gaan handhaven, in afwachting van een evaluatie later deze maand.

In Beverwijk sloten lokale ambtenaren zondag vier zalen in de populaire ‘bazaar’, omdat er geen sociale afstandsmaatregelen werden nageleefd. De organisatoren van de markt hebben mondmaskers verplicht gesteld en verschillende maatregelen genomen om de bezoekersstroom beter te spreiden.

En in het Groningse Delfzijl heeft de opvangorganisatie voor vluchtelingen (COA) zo’n 50 asielzoekers in quarantaine geplaatst vanwege een corona uitbraak in het centrum waar ze woonden. In totaal zijn 29 van de 125 mensen in het centrum positief getest op het virus.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Een derde van Nederlanders denkt dat ze nooit besmet zullen raken

Turkije verwelkomt 5,4 miljoen toeristen in 7 maanden