in

14-jarige jongen wordt naar Brazilië gedeporteerd terwijl moeder in Nederland woont

14-jarige Leonardo Silva wordt terug naar Brazilië gedeporteerd, terwijl zijn moeder in Nederland woont er niemand is in Brazilië die voor hem kan zorgen, volgens een bericht in lokale krant Tubantia.

Silva verhuisde 18 maanden geleden naar Nederland om bij zijn moeder te zijn nadat zijn grootmoeder, die hem had opgevoed, op 52-jarige leeftijd stierf.
Zijn moeder, Elisangela, liet hem zeven jaar geleden achter in Brazilië en kwam naar het dorp Vroomshoop, vlakbij de Duitse grens, om bij haar partner Patrick Veurink te wonen. Ze zegt dat er niemand meer is die voor hem kan zorgen in Brazilië.

“Hij heeft een halfbroer die werkt en zijn vader wil niets met hem te maken hebben.” vertelt ze de krant, “Hij heeft een grootvader, maar hij is al oud. En we willen dat Leonardo bij ons in Vroomshoop blijft.”

De lokale bevolking is een petitie gestart in een poging ambtenaren van de immigratiedienst van gedachten te laten veranderen. De moeder van Leonardo ging naar de rechtbank om de uitspraak ongedaan te maken, volgens het bericht van Tubantia, maar de rechtbank heeft besloten dat de 14-jarige Silva moest worden uitgezet.

“Leonardo moet in Nederland blijven.” zegt Thomas Nijland, wiens eigen moeder ook bij de familie woont, “Zijn moeder en haar partner wonen hier en hij gaat naar school.”

Het is is niet duidelijk waarom Elisangela de jongen achterliet toen ze naar Nederland verhuisde. Ze zegt echter in antwoord op vragen op de petitiewebsite dat de jongen zelf bij zijn grootmoeder wilde blijven.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aantal coronadoden blijven langzaam stijgen

Meer dan 500.000 handtekeningen om KKK als terreurorganisatie te benoemen