in

1300 nieuwe coronabesmettingen : Vraag voor regionale maatregelen

Dit betekent dat gemiddeld 1.142 mensen de afgelopen zes dagen positief zijn getest op het virus, het hoogste cijfer sinds half april.

199 van de besmettingen waren geregistreerd in Amsterdam, die op nummer 1 staat met hoogste aantal besmettingen, gevolgd door Den Haag en Rotterdam.

De Burgemeesters zijn maandag bijeengekomen om de impact te bespreken van de toename coronabesmettingen, naarmate de winter nadert. Amsterdam zal morgen praten over nieuwe maatregelen in de stad. Ook andere burgemeesters zijn druk bezig en maken plannen over bijvoorbeeld de terrassen, “We zijn druk bezig om met de horeca plannen te maken.”

Burgemeester van de stad Amsterdam, Femke Halsema heeft al eerder gezegd dat een avondklok en een campagne om het toerisme actief te ontmoedigen tot de mogelijkheden behoren, als het virus zich blijft verspreiden.

Hoewel er een lichte stijging is van het aantal ziekenhuisopnames, zijn er nog maar 209 mensen in het ziekenhuis, van wie 43 op de intensive care. Op het hoogtepunt van de pandemie werden meer dan 4000 mensen in het ziekenhuis behandeld.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

GGD : Bel de coronatest-hotline niet op maandag

Greenpeace daagt de Nederlandse staat voor de rechter wegens KLM