in

13 arrestaties in verband met Scandinavische toeristenmoorden in Marokko

Een vliegtuig met de lichamen van de Noorse Maren Ueland (28) en Louisa Vesterager Jespersen (24) vertrok vrijdag van Casablanca naar Denemarken.

“Er zijn nog eens negen mensen gearresteerd in Marokko vanwege connecties met de vier oorspronkelijke verdachten bij het vermoorden van twee Scandinavische universiteitsstudenten in een uithoek van het Atlasgebergte.” aldus de Marokkaanse autoriteiten vrijdag.

In totaal zijn 13 mannen gearresteerd na de moord op de twee wandelaars uit Denemarken en Noorwegen. Autoriteiten in Marokko beschouwen de moorden als een terroristische daad. De lichamen van de twee vrouwen werden maandag gevonden met steekwonden in hun nek.

Marokko’s centrale bureau voor gerechtelijk onderzoek zei dat de negen nieuwe verdachten wapens en “verdachte materialen” droegen die werden gebruikt bij de vervaardiging van explosieven ten tijde van hun arrestaties. Er zijn geen verdere details vrijgegeven.

Een vliegtuig met de lichamen van de 28-jarige Noorse Maren Ueland en de 24-jarige Louisa Vesterager Jespersen is vrijdag vanuit Casablanca vertrokken richting Denemarken. Het Noorse persbureau NTB zei dat de autopsie van Ueland in haar thuisland zou worden uitgevoerd.

In Noorwegen zei de politie dat een video die naar verluidt de moord op een van de vrouwen laat zien, waarschijnlijk authentiek is.

De Nationale Criminele Onderzoeksbureau van Noorwegen heeft onderzoek gedaan naar de beelden die op sociale media circuleren, “Er is geen concreet bewijs dat de video niet echt is.”

Wat betreft een andere video waarin de vier oorspronkelijke verdachten schijnbaar loyaliteit aan de Islamitische Staatsgroep lijken te beloven, zei de Nationale Recherche dat “noch Noorwegen, noch Denemarken in de video werd genoemd, noch iets specifieks was over welke actie ze zouden moeten uitvoeren.”

Beide vrouwen woonden in het zuiden van Noorwegen, waar ze op de universiteit zaten.

De NCIS zei dat het hun activiteiten probeerde in kaart te brengen voor hun vertrek naar het dorp Imlil, een frequent vertrekpunt voor tochten naar de berg Toubkal, de hoogste berg van Noord-Afrika. De vrouwen werden 6,2 mijl van het dorp gevonden.

Marokko wordt over het algemeen als veilig voor toeristen beschouwd, maar ziet de laatste jaren een groei in islamitische extremisten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politie gaat uit van vergismoord in Rotterdam-Katendrecht

‘Facebook probeerde in 2016 opnieuw Snapchat te kopen’