in ,

1,1 miljoen nieuwe fietsen gekocht in 2020

Nederlanders hebben vorig jaar 1,1 miljoen nieuwe fietsen gekocht, een stijging van 9 procent ten opzichte van 2019, en de helft daarvan was elektrisch, blijkt uit nieuwe cijfers van brancheorganisaties RAI Vereniging en Bovag.

De totale rekening voor nieuwe fietsen bedroeg 1,65 miljard euro, een stijging van 31 procent ten opzichte van 2019, vanwege de hoge kosten van fietsen met een elektrische motor. De verkoop van e-bikes steeg met 30 procent. Fietsenwinkels blijven de meest populaire plek om een nieuwe fiets te kopen, maar 10 procent van de verkopen gebeurde online.

De toename van het aantal nieuwe fietsaankopen is deels het gevolg van de coronacrisis, “die ertoe leidde dat mensen het openbaar vervoer meden en dichter bij huis op vakantie gingen”, aldus de brancheorganisaties.

En de sterke stijging van de vraag verliep niet zonder problemen, er waren vertragingen en andere kleinere problemen in zowel de verkoop als de leveringen in maart en april, vanwege de lockdown.

Nadat de lockdown in mei was versoepeld, trok de verkoop weer aan. “Het jaar 2020 eindigde heel positief voor de fietsenbranche”, aldus de organisaties.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Merkel betreurt racisme en geweld tegen de Turkse gemeenschap

Nederland bestelt eten online : Just Eat Takeaway stijgt 4,4% op Amsterdamse beurs