in

10-jarige Nolan gestorven 8 jaar na vergiftiging door Lidl hamburgers

De 10-jarige Nolan Mottie uit Frankrijk is dit weekend, na een lange ziektebed van acht jaar, overleden, als gevolg van een besmetting na het eten ven een hamburger van de Lidl.

Nolan werd in 2011 doodziek nadat hij een besmette hamburger had gegeten. Hij was toen 23 maanden oud, schrijft de Franse krant Le Parisien.

Nolan’s zenuwstelsel werd ernstig aangetast door de E. Colibacterie, waardoor hij verlamd raakte voor 80 procent en meerdere operaties moest ondergaan. Ook kreeg het jongetje suikerziekte.

De 10-jarige Nolan was niet de enige die ziek werd van de besmette hamburgers van de Lidl. Veertien andere kinderen liepen nierschade op, nadat ze ook van dezelfde besmette hamburgers hadden gegeten. De kinderen uit de Noord-Franse regio Hauts-de-France werden met spoed naar ziekenhuis gebracht. Nolan was er duidelijk het slechtst aan toe.

Nolan is na een lijdensweg van acht jaar overleden aan de gevolgen van de vergiftiging. Hij kreeg een hartaanval en belandde in een coma.

“Het is een echt drama voor de familie van Nolan.” aldus Florence Rault, de advocaat van de familie.

“Zijn lijden hield geen moment op: zijn ledematen waren vervormd, hij had broze botten, hij kon niet meer eten, slikken, praten of bewegen.” Nolan kon nog alleen maar met een sonde in leven blijven.

Het desbetreffende hamburgermerk werd onmiddellijk uit de schappen gehaald bij de Lidl en de manager van de fabrikant die de burger maakte kreeg in 2017 drie jaar celstraf voor nalatigheid bij het controleren van de kwaliteit van het vlees.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hoogste stijging in benzine na aanval op Saoedische olievelden

Twee gewonden na steekpartij in Den Haag