Flower
10.000 Euro voor iedere 18-jarige in Nederland

10.000 Euro voor iedere 18-jarige in Nederland

GroenLinks komt met een voorstel om de basisbeurs, die vijf jaar geleden werd afgeschaft, te vervangen. 10 duizend euro voor iedere 18-jarige in Nederland als startkapitaal, te gebruiken voor eigen ontwikkeling.

Moskeeën in Duitsland gaan weer open
Belastingdienst geeft toe : Mensen met dubbele nationaliteit werden extra streng gecontroleerd
CDA : Betalen voor seks moet strafbaar worden

Als 18-jarige zou je het geld kunnen gebruiken voor onderwijs, of voor het oprichten van een eigen bedrijf.

Vijf jaar geleden steunde GL het leenstelsel die werd ingevoerd, toen de basisbeurs verdween. Veel partijen die vijf jaar geleden het leenstelsel nog steunden, zijn inmiddels van gedachten veranderd. Een meerderheid van de Kamer wil er van af. Meeste partijen denken dat het slimmer is om terug te keren naar de basisbeurs, maar GL komt met een alternatief van 10 duizend euro voor alle 18-jarigen in Nederland.

Het geld is niet voor iedereen die net 18 wordt, maar ook voor alle jongeren die de afgelopen jaren onder het leenstelsel vielen. Ook wil GL dat er een uitbereiding komt aan de aanvullende beurs. De partij is van mening dat jongeren met ouders die 100 duizend euro of minder verdienen, in aanmerking moeten komen.

GL heeft ook een plan om deze plan uit te voeren. Volgens de partij zal het 2,2 miljard euro kosten om het plan uit te voeren en deze geld moet worden opgebracht met een vermogensbelasting op miljonairs.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0